פציעות קרסול

קשה מאוד למצוא ספורטאי שלא חווה לפחות פעם אחת במהלך הקריירה שלו פציעת קרסול. רוב רובן של פציעות הקרסול הינן נקעים והן קורות בשעת פעילות כגון: ריצה, ריקוד, משחקי כדור למיניהם, תחרויות וכדו'. במהלך נקיעת הקרסול כף הרגל מסתובבת כלפי פנים ובכך יוצרת מתיחה של הרצועות החיצוניות של הקרסול. ברוב המקרים הנקע אינו מצריך טיפול רפואי מיוחד וניתן לטפל בו בבית כאשר הסימנים הנראים לעין הינם בדרך כלל, כאב ורגישות מקומיים והאזור נראה אדמומי ונפוח.


אוכלוסיות הנמצאות בסיכון לפציעה מסוג זה יהיו אלה שכבר נקעו בעבר קרסול, אלו בעלי מבנה שרירי חלש באזור זה, מי שנועל נעליים שאינן מתאימות לו או בעלי בעיות מולדות במבנה כף הרגל.
ניתן לחלק את הפציעות בקרסול לפי דרגת חומרה קלה, בינונית וקשה. חומרת הפציעה מעידה על חומרת הקרע של הרצועה ובהתאם , ככול שהפציעה קלה יותר הסימפטומים החיצוניים יהיו קלים יותר ולא יידרש טיפול מיוחד או פינוי לבית החולים. במידה וישנו קושי בעמידה או הליכה על הקרסול הפצוע, הכאבים עזים והמראה אינו שגרתי, כדאי מאוד לפנות את הפצוע לטיפול רפואי.


בזמן פציעה ישנן כמה פעולות מיידיות שיש לנקוט:
• הצמידו קרח על המפרק למשך זמן רב ככול הניתן במהלך היום הראשון לפציעה. פעולה זו עשויה לעזור בהפחתת הנפיחות והכאבים.
• הרימו את הרגל הפצועה כך שתהיה מעל גובה האגן וכך תהיה זרימת דם טובה למקום.
• חבישה- יש לחבוש את האזור כדי לקבע את הקרסול ולמנוע תנועות מיותרות, אך הקפידו לא להדק מדי ולעצור את זרימת הדם.
• מנוחה חשובה ביותר להחלמה מהירה ולכן כדאי להימנע מהליכה והנעה של האזור.
• במידה והכאב ו/או הנפיחות מתגברים לאחר היממה הראשונה לאחר הפציעה יש לגשת ולקבל טיפול רפואי מיידי.
• חזרה לפעילות רצוי שתהיה הדרגתית כדי להימנע מנקעים חוזרים. כמו כן, כדאי להקפיד על נעליים מתאימות ועל חיזוק השרירים באזור הקרסול