למה מדרסים?
מהם תפקידיו של המדרס?
1. תיקון מנח כף הרגל בנעל - הזווית בה כף רגלנו מונחת משפיעה על ההליכה, היציבות ועל המפרקים השונים.
2. חלוקת עומסים לחצים בכף הרגל - כאשר באזור אחד ישנו לחץ גבוה מאזור אחר, המדרס יפזר לחצים אלו ויפחית את העומסיםבאזורים הכואבים.
3. שיפור היציבה - המדרסים מקנים יציבות על ידי שמירה על מנח ניטראלי (ישר) וממלאים את החלקים שאינם נתמכים ע"י הנעל.
4. הורדת לחץ מפצעים קשיי ריפוי (סוכרת) - חלק מחולי הסוכרת סובלים מ"כף רגל סוכרתית", תופעה המתבטאת בחוסר תחושה חלקיאו מלא (נוירופתיה) בכף הרגל, או שזרימת הדם לכפות הרגליים ולאצבעות אינה תקינה. אי תחושה הוא דבר העלול להוביל לסיבוכים. יש להימנע ממצבים בהם נוצרים פצעים העלולים להוביל לקטיעות. במצב כזה חובה לעשות מדרס. המדרס מוריד לחץ באופן משמעותי מאותו אזור, דבר היכול להציל מקטיעה. כדי לדעת עוד על מחלת הסוכרת לחצו כאן
5. בלימת זעזועים - בעת הליכה או ריצה כדאי שתהיה בלימת זעזועים יעילה, על מנת להפחית את הזעזועים ממפרקי הגוף. הנעליים והמדרסים עוזרים בבלימה זו באמצעות חומרים ייחודיים המשככים את הזעזוע ומגבירים את הבלימה. בכך נמנע או נדחה בעיות וכאבים שיצוצו בעתיד, כמו שחיקה של סחוס, כאבי גב, ברכיים וכדומה.
המדרס כאבן היסוד לבריאות כל הגוף
תפקידים בסיסיים אלו משפיעים על כל מערכת השלד והשריר שלנו: קרסוליים, ברכיים, ירכיים, עמוד השדרה, האגן והצוואר. אפשר לדמות את השפעות המדרסים על גופנו, להשפעת שלד של בניין: כאשר העמודים התומכים אינם יציבים ובנויים כהלכה, כל הבניין עלוללהיחלש ולהתמוטט. כלומר, כאשר יש לנו כאבים בכפות הרגליים ואין אנו מטפלים או עושים מדרסים באופן נכון, כל הגוף שלנו סובלמזה. חשוב להבין - לחצים בכף הרגל אינם יכולים להעלם סתם כך לאוויר. הם חייבים להיות מנותבים למקום כלשהו. לכן המדרס במבונהו הייחודי, יעזור לנו לפזר אותם מהמקומות הכואבים בהם הלחץ גבוה לאזורים בהם הלחץ נמוך יותר. כדי לקבל תמונה מדויקת ומקצועית לגבי הלחצים בכפות הרגליים, מומלץ לבצע ב- FEET בדיקת פיזור לחצים ממוחשבת (ללא עלות). למידע נוסף על הבדיקה הממוחשבת לפיזור לחצים
מאילו חומרים עשויים המדרסים?
ישנם סוגים רבים ושונים של מדרסים, המיוצרים מחומרים בעלי תכונות שונות אשר מאפשרות התאמת המדרס לייעודו. ישנם חומריםהמהווים את בסיסו של המדרס וישנם הציפויים. החומרים השונים נבדלים זה מזה במספר מדדים ובהם מידת גמישותם או קשיחותם,בולמי זעזועים ברמות שונות, ציפויים סינטטיים, טבעיים, ציפויי עור, נוגדי זיעה ועוד. החומרים קיימים בצבעים ועוביים שונים ומגווניםמאוד. הם מותאמים ללקוח על פי מבנה כף הרגל שלו, משקלו, גילו, עיסוקו, צרכיו, פעילותו הספורטיבית וסוג הנעלים שהוא נועל.האם למדרסים יש אחריות?לכל מדרס יש תקופת אחריות משלו לפי אורך חייו ועמידות החומרים מהם הוא מורכב. האחריות כוללת תיקונים, החלפת ציפויים,איזונים וכל מה שנדרש על מנת לשמר אותו ולטפל בבעיה לשמה הוא נועד. חשוב להגיע מדי כמה חודשים לסניף FEET (לפי המלצות המטפל),על מנת לתחזק את המדרס ולא להגיע לבלאי גבוה מדי.